Yesterday’s paper

Yesterday’s paper

Lieve lezer,

Het begin van een nieuw jaar en de start van mijn website. Ik ga online. Spannend maar ook leuk. En dan ook maar meteen een blog erbij.  Er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen. Op deze pagina zul je blogs van mij vinden die gaan over mensen en hun verhalen, ideeën die ik heb, of over een artikel dat ik gelezen heb en wil delen.

Yesterday’s paper

Al pratend met mijn man, Lex, over mooie ervaringen in 2017, vertelt hij mij over een ontmoeting met een zwerver in Ierland. Lex is voor zijn werk in Cork en drinkt een kop koffie op het terras van een café. Er komt een zwerver voorbij die begint te rommelen in de vuilnisbak voor de deur. Lex vraagt: “Are you looking for yesterday’s paper?”  De man kijkt hem aan en begint spontaan The Streets of London te zingen.

Have you seen the old man in the closed down market

Kicking up the papers with his worn out shoes

In his eyes you see no pride, hand held loosely at his side

Yesterday’s paper telling yesterday’s news

So, how can you tell me, you’re lonely

And say for you that the sun don’t shine

En Lex zingt mee. Samen zingen ze dit prachtige lied, drinken koffie en gaan weer hun eigen weg. Een korte bijzondere ontmoeting, verbindend en inspirerend.

Als we werkelijk de ontmoeting aangaan, al is het maar kort, merken we dat we meer met elkaar gemeen hebben dan we denken. Kunnen we verbinding maken, naar elkaar luisteren, werkelijk begrijpen waar de ander vandaan komt  en elkaar daar ontmoeten? Door de verschillen kunnen we leren en krijgen we inspiratie en door de overeenkomsten krijgen we vertrouwen.

Ik wens je een mooi nieuw jaar van bijzondere ontmoetingen, nieuwe perspectieven, nieuwe dromen en nieuwe doelen.

Margreet • 4-1-2018

 

  • Post Categories
  • Blog

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.