Individuele coaching

Soms kunnen situaties of gebeurtenissen, of gewoon de waan van de dag, je leven zo beïnvloeden dat je het gevoel hebt vastgelopen te zijn.

Coaching

Bij mij ben je welkom als je wilt leren en je blijvend wilt ontwikkelen en daarvoor bereid bent naar jezelf te kijken. We bepalen samen wat je nodig hebt. Daarbij kijken we naar heden, verleden en toekomst, omdat je eigen geschiedenis betekenis heeft voor je huidige leven.

Voorbeelden van onderwerpen waar ik ervaring mee heb:

  • Angst voor afwijzing, of om niet goed genoeg te zijn
  • Burn-out klachten
  • Behoefte om het andere mensen naar de zin te maken
  • Het steeds weer bevestiging zoeken bij anderen
  • Je afhankelijk voelen van je partner
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Gevoel van niet begrepen, gehoord of gezien te worden
  • Je alles persoonlijk aantrekken

Werkwijze

We beginnen met een kennismakingsgesprek, waarin we je leervraag formuleren: wat is je verlangen, wat wil je leren, verwerken, plek geven. Wat wil je veranderen, in relatie tot wie? Dan bepalen we de aanpak. Het hoeft niet lang te duren. Soms zijn drie of vier sessies voldoende om weer in beweging te komen.

De coaching zal voornamelijk uit gesprekken en veel oefeningen bestaan. Omdat ik verschillende methodes gebruik, zullen we soms een NLP of TA oefening doen, soms een systeemopstelling, maar vaak een combinatie van methodes. Ook kan ik je schrijf –  of tekenopdrachten geven of iets om te lezen voor thuis.  Dit alles altijd in afstemming met jou en je eigen wensen en doelen. Ik geef mijn cliënten verantwoordelijkheid voor hun eigen leerproces. Uit ervaring weet ik dat als het leerproces goed in elkaar zit, het resultaat vanzelf goed komt.

De methodes die ik gebruik zijn: Transactionele Analyse; effectief communiceren; NLP (Neuro linguïstisch Programmeren); systemische werkvormen; Theory U en Transformational Presence; meditatie; lichaamsgericht werk.

Kosten

Het telefonische intakegesprek is gratis.
De sessies kosten €90 voor 1,5 uur.
Een telefonisch consult kost €25 per half uur.
In de tarieven zijn de voorbereidingskosten inbegrepen.

Coachingskosten zijn voor ondernemers en ZZP’ers fiscaal aftrekbaar. Voor particulieren is dit in sommige gevallen ook mogelijk als studiekosten en scholingsuitgaven.

Zakelijke coaching
Voor coaching van medewerkers geldt een tarief van €125 voor 1,5 uur.
Eventuele reiskosten worden in rekening gebracht.

Neem hier contact op voor een intakegesprek!